Friluftsintresset lockar till scouterna

Friluftslivet lockar många och det har blivit oerhört trendigt och populärt att bege sig ut i skog och mark. Det kan exempelvis handla om att man går med i scouterna, skaffar sig en jaktlicens eller bara kör ett träningspass i det fria.

familj-promenad-skog

Att ägna sig åt friluftsliv har blivit lite utav en trend de senaste åren och detta har lett till att scouterna fått fler medlemmar, rapporterar Sveriges Radio. När scouterna var som mest populära i Sverige fanns det 159 000 scouter och på senare år har antalet backat till 64 000 stycken. Men de senaste tre åren har man sett att det vänt och man fick flera tusen nya medlemmar förra året. Den här friluftstrenden är alltså anledningen till att fler söker sig till scouterna nu men det har också att göra med att många föräldrar vill att deras barn och ungdomar ska vara ute mer i naturen.

Träning i det fria

Men det är inte bara hos scouterna som man märker att intresset för friluftsliv är större än någonsin. Det är även så att gymmen märker av detta. Allt fler vill nämligen ge upp inomhusträningen för att istället ge sig ut och träna i skog och mark. Man har till och med funderar på många håll i landet på att bygga fler utomhusgym, just för att de som redan finns är så pass populära. I Göteborgs-Posten kan man läsa att den bästa träningen man kan tänka sig faktiskt är att ge sig ut i skogen och använda sin egen kropp som redskap.

Fler skaffar jaktlicens

Ytterligare något som blivit väldigt populärt i samband med att vi ger oss ut mer i naturen är jakten. Många har de senaste åren fått upp ögonen för jakt och skaffar sig en licens för att ge sig ut i skogen. Detta har man bland annat märkt av hos Fähallen som säljer allt för jakten. Och ofta vill folk ge sig ut, inte så mycket på grund av att de får skjuta djur, utan på grund av rekreationsvärdet.